Nashville

Verklaringen, handtekeningenlijsten, open brieven, ik geloof niet dat dat ergens toe leidt. Maar dat zo’n Nashville verklaring in Nederland de ronde doet en dat daar predikanten hun handtekening onder zetten, ook vanuit de Protestantse Kerk Nederland, vind ik onbegrijpelijk. Ik heb een kind verloren, waarmee van alles mis was in zijn (of haar) onderbuikje, een speling van het lot? de Natuur? Gods flauwe grap? In elk geval heb ik, gedurende de drie weken dat ons kindje geleefd heeft, en gevochten voor zijn (of haar) leven, gezien -in een groot kinderziekenhuis in Rotterdam- en ervaren dat ze in Nashville wel kunnen dénken dat God mensen geschapen heeft als: óf een hetero mannetje, óf een hetero vrouwtje, maar dat is klinkklare onzin. Dat (vooral) hetero mannetjes alles maar dan ook alles wat afwijkt van hun eigen vertrouwde geaardheid “zonde” noemen, is werkelijk een gotspe. God, wat ben ik blij dat God zich niet aan dat soort onzin houdt.