Het Kleine Goede – communiteit Drachten

Iedere zondagmiddag van 17:00 uur tot 17:30 uur is er een kort contemplatief moment. Met een eenvoudige opzet. Een lied, een inleidend woord, een gebed van de zondag, een lezing uit de Bijbel, met korte uitleg, voorbede voor de wereld en een afsluitend lied.

De toon zal verstild zijn. Eventuele muziek zal klassiek zijn. Soms maakt poëzie onderdeel uit van het moment. Liederen worden vooral gekozen uit: Verzameld Liedboek, Liturgische gezangen op teksten van Huub Oosterhuis. Verder gebruiken we geen moderne vertalingen maar de vertaling van het NBG (1951) of De Naardense Bijbel. De Bijbelteksten lezen we als literaire teksten.

Bij dit moment op zondagmiddag is een (besloten) Facebook-groep gemaakt, waar men zich voor kan aanmelden. Op die FB-groep kunnen de leden onderling ervaringen uitwisselen, vragen stellen, ideeën opdoen of gedachten inbrengen.

Wat er uit deze communiteit (zoals ik het maar even noem) groeit, tijdens deze ellendige Corona-crisis die het ons verhindert bij elkaar te komen in de wijk, weet ik niet. Heb zelfs geen idee. Maar dat gaan we vanzelf meemaken!

Wilt u lid worden van de FB-groep, dat kan. Schrijf dan even een mailtje naar: hetkleinegoede@jurgenvandenherik.nl

Maar ook zonder FB kunt u natuurlijk gewoon meedoen door op zondag even voor 17:00 uur af te stemmen op:

Deze link…

Wilt u gelijk vanuit dit bericht meedoen? Dat kan uiteraard ook:
Klik in dat geval op ‘start’ in de onderstaande speler.

Het eerste moment van Het Kleine Goede is op zondagmiddag 3 mei aanstaande. Kort voor 17:00 uur zal de eerste aflevering in de speler hieronder staan.