Van de wal in de sloot

Ik hoor van anti-vaxxers nog niet veel oplossingen, behalve dan koekwause waanzin als: revolutie, het gevecht aangaan, de regering arresteren en veroordelen, de koning een slappe lul noemen, de situatie vergelijken met de Tweede Wereldoorlog waarbij het regime niet zo ver ging als nu, en meer van dat soort politiek vandalisme dat het paard achter de wagen spant. Waar anti-vaxxers tegen te hoop lopen komt door woordvoerders als FvD, met bijvoorbeeld een Gideon van Meijeren, alleen maar steviger in het zadel te zitten.

Deze politieke onruststokers zijn niet degenen die hun belang behartigen, integendeel. Het zal net zo gaan als met Zwarte Piet. Het is vooral door het gebral van FvD dat binnen een paar jaar Zwarte Piet zo goed als verdwenen is.

Dat laatste betreur ik geenszins. Maar op dezelfde wijze gaat het ook met de uitsluiting van ongevaccineerden. FvD-agitprop brengt die uitsluiting niet verder weg maar juist dichterbij.

Voor revolutie die werkelijk wat voorstelt is meer intellect, meer gedegen -en straf volgehouden- voorbereiding, en vooral veel meer geduld nodig. Politieke eendagsvliegen brengen mensen voor wie opgekomen zou moeten worden van de wal in de sloot.

Wat er werkelijk al decennia onder Rutte, en al eerder onder invloed van bankiers, aan de hand is, is niet zozeer een complot, maar een plot, waarbij almeer het kapitaal wordt veiliggesteld, gered, ten koste van de arbeid. In dat plot komen roepers als Van Meijering als geroepen. Zij zetten de arbeiders op het verkeerde been door een zinsbegoochelende focus op de “verkeerde” vijand. Fascisme is in de kern namelijk de werkelijke te duchten aartsvijand van de arbeid.

Met “vrienden” als de notoire “ultra” Van Meijering heb je, als degenen die al van ver voor Corona het nakijken hebben, geen vijanden meer nodig.