Podcast: “Scheiding van kerk en haat”

Binnenkort start ik met een podcast. “Scheiding van kerk en haat”.
Het wordt een podcast voor mensen die een hekel hebben aan de kerk, omdat de kerk vaak haat lijkt te prediken. Althans, zo is het misschien niet, maar dat is wel de verdenking die de kerk vaak op zich heeft geladen.

Het vervelende daaraan is dat de Bijbel in dat kielzog meegaat en dat ik vaak -buiten de kerk- mensen tegenkom die denken dat het met de bijbel wel net zo’n “pot nat” zal zijn als met die kerk die de “eigenaar” van de Bijbel zegt te zijn. En die mensen willen dan meestal ook niets meer met de bijbel te maken hebben.

Dat vind ik erg jammer, want de bijbel zegt vaak, persoonlijk denk ik zelfs heel vaak, en misschien wel bijna altijd, iets ánders, of zou iets anders wíllen zeggen dan wat de kerk predikt.

Dat ga ik met u onderzoeken. Dus voor wie een hekel heeft aan de kerk maar wel nieuwsgierig is naar wat er in die bijbel eigenlijk aan de orde is ga ik afleveringen in deze podcast maken.

Zaterdag 4 april de eerste over passie en Pasen. We zullen het dan onder meer over de Mattheus Passion moeten hebben. Onwaarchijnlijk populair. maar is dat wat Johannes Sebastian Bach met de tekst van de evangelist Mattheus doet wel dat wat de evangelist er destijds zelf mee wilde zeggen?

Welkom!